Over ons

Ontstaan van Noa Air

Noa Air is opgericht door Benno Kuif en Reinout Engelberts. Zij kwamen op elkaars pad door de gedeelde interesse die ze hebben in luchtreiniging. Tijdens de Corona pandemie ontstond bij Reinout het bewustzijn van de invloed die luchtreiniging heeft op de gezondheid. Daarentegen was Benno zich al langere tijd bewust van de positieve effecten van luchtreiniging bij allergische klachten. Bij nader onderzoek bleek dat de lucht in binnenruimtes vaak van zeer slechte kwaliteit is en dat er dus veel gezondheidsvoordelen te behalen zijn door het reinigen van de binnenlucht. Na verdere verdieping in de materie kwamen ze tot de conclusie dat lucht reinigen doormiddel van HEPA filters de meest effectieve manier is. Om zeker te zijn laten ze Prof. Daniel Bonn van de UvA meten hoe effectief de HEPA filter is. Zijn conclusie is duidelijk; zeer effectief voor zowel fijnstof als aerosolen. De gezonde lucht dienst is geboren en Noa Air is van start!

Ons doel

Iedereen op een makkelijke en betaalbare manier toegang geven tot een gezonde werkomgeving met schone lucht, dat is waar wij voor staan. Uit onderzoek blijkt dat schone lucht in onze werkomgeving een zeer positief effect heeft op de volksgezondheid. Door de luchtkwaliteit in binnenruimtes te optimaliseren krijgt men meer energie, is men frisser en scherper en worden virussen en bacteriën minder makkelijk verspreid. Hierdoor neemt het ziekteverzuim enorm af. Ons enthousiasme over de positieve gezondheidseffecten van een luchtreiniger is gegroeid vanaf het moment dat wij het zelf mochten ervaren. We zagen bijvoorbeeld dat allergische klachten verdwenen of significant minder werden.

Ervaar het zelf

Wij bieden iedereen de mogelijkheid om de positieve effecten te ervaren doormiddel van een proefplaatsing. Bij een proefplaatsing kun je een week lang geheel vrijblijvend ervaren welke voordelen een luchtreiniger te bieden heeft. Voordat we een proefplaatsing doen komen we eerst even kijken in de ruimte waar de proefplaatsing plaats gaat vinden. Tijdens ons bezoek kijken we welke luchtreiniger of luchtreinigers het best geplaatst kunnen worden. Dit hangt af van de afmetingen van de ruimte, hoe intensief de ruimte wordt gebruikt en waarvoor de ruimte wordt gebruikt. Tijdens ons eerste bezoek doen we meteen een luchtkwaliteitsmeting om zodoende na de proefplaatsing een goed beeld te krijgen van de waardes die zijn verbeterd.  

Ons team

Reinout Engelberts

Directeur, Co-Founder

Benno Kuijf

Co-Founder

Michael Biesot

Online Marketeer

Valentijn

Thuis-werk kat

Meten is weten

Niet één ruimte is hetzelfde. Om een goed advies te kunnen geven is het daarom essentieel om eerst de luchtkwaliteit te meten. In sommige gevallen laten we de meetapparatuur een aantal dagen staan om een goed beeld te krijgen van het verloop van de luchtkwaliteit. De waardes die we meten zijn fijnstof, CO2 en luchtvochtigheid. Naar aanleiding van de verzamelde data brengen we een goed onderbouwd advies uit. Op basis van het advies zetten we een proefplaatsing uit. Op deze manier ervaar je zelf wat de voordelen zijn van een luchtreiniger en maken we inzichtelijk met hoeveel procent de lucht kwaliteit verbeterd is.

Voor iedere ruimte een oplossing

In ons assortiment hebben we luchtreinigers voor zowel grote als kleine ruimtes. Het hangt af van het type ruimte welke luchtreiniger het meest geschikt is. De luchtreiniger met de meeste capaciteit is instaat om de lucht in ruimtes tot 210m2 te reinigen. Al onze luchtreinigers zijn in staat om bacteriën, virussen, fijnstof, geur, rook en schimmel uit de lucht te filteren. In ruimtes groter zijn dan 210m2 plaatsen we een extra unit bij om de capaciteit te verhogen. De capaciteit wordt bepaald door het vermogen van het apparaat en het filter oppervlak. Dit heeft invloed op hoeveel lucht er per uur gefilterd kan worden. De kwaliteit en de klasse van het filter bepalen hoeveel en welke vervuiling er uit de lucht gefilterd kan worden.