Noa Zuiver Smart Compact

  • Krachtig en effectief
  • Smart
  • 4 verschillende luchtfilters
  • Ionisator
  • UV-C Licht

 499,00

Bij interesse naar meerdere luchtreinigers vragen wij u contact met ons op te nemen voor speciale tarieven.

Gezond & veilig

Wij zorgen ervoor dat aerosolen (waaronder virussen) tot drie keer sneller uit de lucht zijn.

Schonere lucht. Ook na COVID

Ventileren is niet genoeg. In 65% van Nederland wordt het WHO advies voor fijnstof in de lucht niet gehaald.

Allergie vrij

Pollen, fijnstof en allergenen maken geen schijn van kans.

Boost productiviteit

Wist je dat de productiviteit tot wel 15% kan stijgen door frisse lucht?

Betaalbare kwaliteit

Voorzie je medewekers van schone en gezonde lucht, vraag een offerte aan voor een passend aanbod.

De Noa Zuiver Smart Compact zuigt de lucht via de zijkant van het apparaat aan en komt weer vrij aan de bovenzijde. Hierbij filtert de Zuiver Smart Compact de fijnstof, ultrafijne deeltjes zoals virussen en bacteriën uit de lucht van uw werk- en woonomgeving. De luchtuitlaat aan de bovenzijde roteert zodat de schone lucht zich makkelijker door de ruimte verspreid. De Zuiver Smart Compact is voorzien van 3 filters en een ionisator. Het design van de van de Zuiver Smart Compact is modern en past in ieder interieur.

De luchtreiniger is voorzien van 3 filterstappen;
1 Prefilter; verwijdert stof, haar, pollen
2 Ontgeuringsfilter; verwijdert Formaldehyde en hinderlijke geuren
3 HEPA klasse 13 filter; verwijdert 99,95 % ultrafijnstof kleiner dan 0,3 micron

Capaciteit Noa Zuiver Smart Compact

De capaciteit van de Noa Zuiver Smart Compact bedraagt 5 m3 per minuut. Dit betekent dat in een ruimte van 50m2 met een plafondhoogte van 2,4 meter de lucht 2,5 keer per uur wordt gereinigd. Dit is meer dan voldoende voor een gemiddeld kantoor of een vergaderruimte. Het werkingsniveau de Noa Zuiver Smart Compact wordt automatisch bepaald. Om het juiste werkingsniveau van het apparaat te kunnen bepalen is het apparaat voorzien van een sensor die continu de luchtkwaliteit meet. De huidige luchtkwaliteit kan in een oogopslag worden afgelezen van de LED kleurindicator op de bovenzijde van het apparaat. De exacte waardes van de luchtkwaliteit wordt weergegeven op het display en toont daarbij het fijnstofgehalte.

Zoals alle luchtreinigers van Noa Air maakt ook de Noa Zuiver Smart Compact gebruik van een HEPA 13 filter.  De HEPA filter is het meest effectieve filter om lucht te reinigen. Een HEPA 13 filter is namelijk instaat om 99,95% van alle fijnstofdeeltjes van 0,3 micrometer uit de lucht te filteren.  De filters zijn inmiddels dermate doorontwikkeld om te kunnen voldoen aan steeds hogere kwaliteitseisen voor de luchtkwaliteit bij de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, operatiezalen, lucht- en ruimtevaart, clean rooms, kernenergie, bij het verwijderen van asbest, ontwikkeling van chips en de gezondheidszorg.

Ionisator

Om de luchtzuiveringscapaciteit te optimaliseren heeft de Noa Zuiver Smart Compact een ionisator. Een ionisator zorgt ervoor dat zuurstofmoleculen een elektrische lading krijgen. Het draagt negatieve elektronen over aan de zuurstofmoleculen en maken daardoor verbinding met de verontreinigde luchtdeeltjes. Deze verbindingen slaan vervolgens neer op de oppervlaktes in de omgeving van de luchtreiniger. De neergeslagen deeltjes vormen nu geen verontreiniging in de lucht en zijn makkelijk af te vangen door het filter. Hierdoor is de lucht schoon en van gezonde kwaliteit. De ionisator staat onder hoge spanning, maar heeft een laag vermogen en zit veilig ingebouwd in het apparaat. De ionisator is alleen ter ondersteuning van de filters en reinigt op zichzelf niet de lucht.

In de natuur worden negatieve ionen ook in de lucht gebracht doormiddel van zonlicht, golven in de zee, bliksem en watervallen. Hierdoor is de luchtkwaliteit in de bergen en aan zee van goede kwaliteit. Mensen met astma en hooikoorts hebben veel baat bij het gebruik van een ionisator. Er dwarrelt minder stof door de lucht en wordt vanzelfsprekend minder ingeademd.

Wat de Noa Zuiver Smart Compact uniek maakt is de UV functie. In het apparaat is een UV lamp ingebouwd zodat eventuele virusdeeltjes en bacteriën gedood worden en zorgt zodoende voor een optimale veiligheid. De UV lamp is uitsluitend bedoeld voor de filters en de binnenkant van het apparaat.