Bekijk hieronder de Noa Air Luchtreinigers

80% schone lucht altijd haalbaar

Filtermenu
Volume lucht

Luchtreinigers voor grote en kleine ruimtes

Noa Air heeft luchtreinigers voor zowel grote als kleine ruimtes. Het is afhankelijk van de ruimte welke luchtreiniger het meest geschikt is. Het grootste type is instaat om ruimtes tot 210 m2 te ontdoen van bacteriën, virussen, fijnstof, geur, rook en schimmel. Wanneer een ruimte groter is dan 210 m2 dan plaatsen we er een extra unit bij om zodoende de capaciteit te verhogen. De capaciteit heeft vooral te maken met het vermogen van het apparaat en het filter oppervlak. Dit bepaalt hoeveel lucht er per uur gefilterd kan worden. De kwaliteit en de klasse van de filter bepalen hoeveel onzuiverheden er uit de lucht gefilterd kunnen worden.

Hepa 13 filter

Iedere luchtreiniger van Noa Air maakt gebruik van een HEPA 13 filter. Dit type filter is instaat om 99,95% van alle fijnstof kleiner dan 0,3 micron uit de lucht te filteren. Hierdoor is ieder apparaat van Noa Air instaat om de lucht in een ruimte te ontdoen van onzuiverheden en veilig te maken.

HEPA filters worden gebruikt in ruimtes waar de eisen voor luchtkwaliteit erg hoog zijn, bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, operatiezalen, lucht- en ruimtevaart, clean rooms, kernenergie, bij het verwijderen van asbest, ontwikkeling van chips en de gezondheidszorg. Lucht reinigen met een HEPA filter is dus de meest effectieve en veilige manier om de lucht in binnenruimtes te reinigen.

Extra filters

Een aantal luchtreinigers van Noa Air zijn naast de HEPA 13 filter ook uitgerust met koolstoffilters, anti-allergie filters, een ionisator en UV-C lamp. Deze functies en filters zijn allen ter ondersteuning van de HEPA filter. Hierdoor is het apparaat effectiever in het reinigen van de lucht in binnenruimtes. Een koolstoffilter is speciaal voor het wegnemen van nare geuren die in de ruimte hangen van bijvoorbeeld huisdieren, sigaretten, verkeer en organische vluchtige stoffen. Wanneer men veel last heeft van allergieën is het aan te raden om een model te nemen met een anti-allergie filter. Hierdoor worden irritaties die voortkomen uit de lucht zoveel mogelijk voorkomen.

Ionisator

Een ionisator is ingebouwd om de stofdeeltje te verzwaren. Een ionisator brengt negatief geladen deeltjes in de lucht waardoor stofdeeltjes worden aangetrokken en zakken naar de oppervlakte. Op deze manier zijn de stofdeeltjes makkelijker af te vangen door een filter. Met een ionisator neem je de stofdeeltjes dus niet uit de ruimte weg, maar worden alleen verzwaard en dalen neer op oppervlaktes. Het wegnemen van de stofdeeltjes kan dus alleen door een luchtreiniger met filter. In de buitenlucht worden ook negatieve ionen geproduceerd die de lucht zuiveren en zorgen daardoor op een natuurlijke manier voor een goede luchtkwaliteit.

UV-C licht

Wanneer er een UV lamp in de luchtreiniger is geplaatst dan dient deze voor het desinfecteren van het binnenwerk van de luchtreiniger en de filter. UV-C licht beschadigd bacteriën en virussen zodat deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en niet meer schadelijk zijn. De UV lamp schijnt daarom op de filter aan de kant waar de vervuilde lucht binnenkomt en zorgt zodoende voor een optimale veiligheid.

Om de lucht in een ruimte goed te reinigen met een UV lamp is erg lastig. Dit zou alleen kunnen wanneer er geen mensen in de ruimte aanwezig zijn, want dan moet de ruimte compleet in het UV-C licht worden gezet. De lucht in een luchtreiniger gaat te snel langs de UV lamp, daardoor is de lamp niet in staat om de bacteriën en virussen te doden.

Metingen

Metingen wijzen uit dat de luchtkwaliteit van binnenruimtes vaak erg slecht is. Dit heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid. Door het gebruik van een luchtreiniger worden virussen en bacteriën minder makkelijk verspreid en dit heeft weer invloed op het ziekte verzuim van medewerkers. Fijnstof die zich vaak ophoopt in de binnenruimtes wordt door een luchtreiniger uit de lucht gefilterd waardoor de lucht weer van een gezonde kwaliteit is. Goed ventileren en het reinigen van de lucht hebben daarom een positieve invloed op de gezondheid en energie van de mensen. Ze hebben minder irritaties aan de luchtwegen en ogen, en zijn instaat om vrijer te ademen.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw kantoor?

Ben je overtuigd?
Heb je nog vragen?

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw kantoor?

Ben je overtuigd?
Heb je nog vragen?