Doe een luchtkwalkiteit meting want meten is weten

80% schone lucht altijd haalbaar

Gezonder en frisser personeel door schone lucht?

Wil je weten of de lucht in jouw kantoor vervuild is? Dan is een luchtkwaliteit meeting een simpele en snelle check. Wij komen langs met professionele meetapparatuur en een luchtreiniger. We meten de luchtkwaliteit zonder filter en met de filter aan. Zo kunnen we de luchtkwaliteit meten en meteen laten zien welke verbetering mogelijk is.

Het klinkt ingewikkeld en dat is het niet. Binnen een uur zijn we klaar met de hele meting. We maken een rapport en een offerte op maat voor het kantoor. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. 

Minimaal 80% schonere lucht mogelijk

De luchtkwaliteit metingen voeren wij op veel plaatsen uit. Op plaatsen waar de eisen voor ventilatie en luchtkwaliteit hoger zijn zoals bij huisartsenpraktijken. Op middelbare scholen waar relatief heel veel mensen samen zijn. In een ziekenhuis waar alle lucht al gefilterd wordt door een HEPA 13 filter.
Overal zien we dezelfde resultaten: minimaal 80% schonere lucht met een luchtreiniger. De resultaten komen niet uit een laboratorium of andere afgesloten ruimte maar uit een werkelijke situatie waarin we ons elke dag bevinden met mensen die naar binnen en naar buiten lopen, ramen en deuren die open staan. Alleen dan zie je of het echt werkt.
En zo komen we ook bij jou testen.

Zichtbaar maken wat een luchtfilter doet

Meten is weten en toch blijft het ontastbaar. Daarom zijn de rook versus luchtreiniger filmpjes een goede manier om te laten zien wat er gebeurt. In een afgesloten omgeving, vergelijkbaar met een kleine vergaderzaal, zie je wat het effect is van de luchtreiniger van Noa Air. Binnen 5 min is alle rook uit de lucht gefilterd.

In de luchtkwaliteit meting doen we hetzelfde maar dan zonder de rook toe te voegen. We meten de luchtvervuiling en zetten de luchtreiniger aan. De luchtvervuiling is niet zichtbaar op kantoor maar daardoor niet minder aanwezig. Laat je verassen hoeveel schoner en gezonder de lucht op jouw kantoor kan zijn.

Het verschil tussen binnenklimaat en luchtkwaliteit

Vaak wordt de term luchtkwaliteit gebruikt voor ook het binnenklimaat. De definitie van luchtkwaliteit is: de mate van aanwezigheid van luchtvervuiling. Het binnenklimaat gaat om het niveau zuurstof, de temperatuur, luchtvochtigheid en officieel ook de windsnelheid. Een luchtreiniger verandert niks aan het binnenklimaat ook al beweren sommige bronnen dat. Het veranderen van het binnenklimaat is complex en kostbaar.

De luchtkwaliteit 80% verbeteren is simpel en snel op te lossen.

 

Ventileren of luchtreiniger voor Covid?

Covid is een virus net als het griepvirus wat zich door de lucht kan verspreiden. Als het virus in de lucht is wil je dat zo snel mogelijk uit de lucht. Dat kan door lucht met het virussen te vervangen door lucht zonder het virus. De richtlijn is 4 tot 6 keer de lucht verversen per uur.  Er zijn twee manieren om dat te bereiken: ventilatie met buitenlucht of luchtreiniging. De lucht die uit een luchtreiniger komt is virus vrij. Het virus blijft gevangen in de filter. Een luchtfilter is daarmee een praktische en betaalbare oplossing.

De verwarring komt bij de meting van CO2 wat als maatstaf voor de luchtverversing wordt gebruikt. Het niveau CO2 geeft aan hoeveel zuurstof er in een ruimte is. Hoe meer mensen in een ruimte hoe sneller de CO2 stijgt. Alleen zegt dat niks over hoe vaak de lucht ververst wordt in die ruimte. Een luchtreiniger produceert een vast aantal m3 schone lucht per uur. Met een luchtreiniger kan je precies uitrekenen wat nodig is als maatregel tegen Covid. Lees er meer over in de roadmap ventilatie van de WHO

Vraag een gratis luchtmeting aan

Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op voor het maken van een afspraak.