Voordelen van een luchtreiniger

Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger? Ten eerste hoe schoner de lucht hoe makkelijker het is om te ademen. Juist mensen die last hebben van allergieën die merken daardoor een enorm verschil. Vooral deze groep ervaart dat ze dieper kunnen inademen en zich daardoor energieker voelen. Mensen met astma en allergieën merken sneller wanneer de lucht vervuild of schoon is, maar dat neemt niet weg dat vervuilde lucht voor mensen zonder astma of allergieën ook zeer slecht is. Deze groep heeft het alleen niet of minder snel in de gaten wat de effecten van vervuilde lucht kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat er veel ziektes ontstaan door vervuilde lucht.

Allergische reacties    

Met het blote oog is niet te zien of de lucht in een ruimte schoon is. Zonder dat we het doorhebben bevinden zich in binnenruimtes virussen, bacteriën, fijnstof en huisstofmijt. Hierdoor zijn veel binnenruimtes vaak slecht voor onze gezondheid. Men kan last krijgen van allergische reacties, kortademigheid, oplopen van een ziekte door een virus of men heeft minder lang energie doordat er slechte lucht wordt ingeademd. In een ruimte met schone lucht is dit significant minder. Een van de belangrijkste voordelen van een luchtreiniger is dat de lucht in een binnenruimte veiliger wordt. Virussen krijgen bijvoorbeeld minder kans zich te verspreiden.

Het concentratievermogen bij een goede luchtkwaliteit ligt hoger dan bij een slechte luchtkwaliteit. Hierdoor heeft vervuilde lucht dus direct invloed op de productiviteit wanneer men in deze ruimtes werkt of studeert. Deze voordelen van een luchtreiniger hebben dus gevolgen voor het bedrijfsresultaat of leer prestaties. Veelal oude kantoorpanden en oude schoolgebouwen hebben last van een slechte luchtkwaliteit en precies in deze gebouwen is het van groot belang dat de luchtkwaliteit optimaal is.

Doordat deze panden verouderd zijn is het vaak niet mogelijk om een centraal ventilatiesysteem aan te leggen, daardoor is een decentrale luchtreiniger een geschikte oplossing voor deze kantoor- en schoolgebouwen. Men brengt in deze ruimtes veel tijd door en daarbij is een goede concentratie belangrijk.      

Voordelen van een luchtreiniger in een slaapkamer.

We brengen gemiddeld 8 uur per dag door in onze slaapkamers. Daarom is een goede luchtkwaliteit op de slaapkamer van groot belang. Een luchtreiniger in de slaapkamer zorgt voor een betere kwaliteit van de nachtrust en dat is slechts één van de voordelen van een luchtreiniger. De lucht is schoner en zo zijn we beter in staat om goed te herstellen tijdens onze slaap. Mensen met allergieën hebben hier vaak ook ’s nachts last van waardoor de nachtrust wordt verstoort.

Hierdoor komen ze in een minder diepe slaap en zijn ze niet in staat om maximaal te herstellen van de dag. Wanneer je niet goed kan herstellen tijdens je slaap heeft dat een negatief effect op de gezondheid en krijgen we een tekort aan energie, concentratie en productiviteit.

De luchtreinigers van Noa Air zijn ook zeer effectief tegen nare geuren. Door middel van geurfilters en HEPA filters worden nare geuren uit de lucht gefilterd. Dit kunnen geuren zijn van bouwstoffen, etenslucht, verf etc. Doordat ruimtes niet optimaal geventileerd worden kunnen vervelende geuren blijven hangen. Hierdoor trekken de geuren in het interieur en ontstaat er op termijn een blijvende nare lucht. Door het gebruik van een luchtreiniger zijn binnenruimtes weer fris en aangenaam.

De voordelen van een luchtreiniger zijn dus niet alleen op het gebied van veiligheid en gezondheid, maar dus ook voor een frissere en aangenamere omgeving. Vooral bij het houden van huisdieren zal het verschil gemerkt worden. Deze verloren haren en huidschilfers en kunnen een sterke geur met zich meedragen. Hierdoor kan het voornamelijk voor bezoekers onaangenaam zijn in ruimtes waar huisdieren gehouden worden. Allergische reacties zijn in ruimtes waar gebruik wordt gemaakt van een luchtreiniger beduidend minder. Wil je meer weten over de voordelen van een luchtreiniger? Neem dan gerust contact met ons op.