De schijf van 5 voor een gezond binnenklimaat

Werken in een gezond binnenklimaat met zuivere lucht brengt vele voordelen met zich mee. Je voelt je fris, scherp, vrolijk, gezond, creatief en energiek. Maar wat houdt dit nou precies in, en hoe kan je het zelf in jouw pand toepassen?

 

1. Voldoende zuurstof

Dat voldoende zuurstof belangrijk is weet natuurlijk iedereen. Maar wist je dat bij een te hoog CO2 niveau cognitieve functies tot wel 50% kunnen dalen.

Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het houd je scherp, zorgt voor een fris gevoel en helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken.

Ventileren is het 24 uur per dag verversen van de binnenlucht met verse buitenlucht. Dit kan je doen met een ventilatiesysteem. Of door het openzetten van ramen en deuren. 

Hoe weet je of er genoeg ventilatie is? Door de CO2 te meten. Onder de 800ppm is het beste.

Bekijk hier onze ventilatie oplossingen.

 

2. Zuivere lucht

Door onder andere het verkeer & fabrieken zit in het grootste deel van Nederland te veel fijnstof in de buitenlucht. Wanneer de ramen open staan komt dit allemaal naar binnen en hoopt het zich daar op. Dit brengt gezondheidsrisicos met zich mee. En belangrijker, je voelt het.

Zuivere lucht voelt alsof je dieper kan ademhalen alsof je frisse boslucht ademt. Heb je last van hooikoorts allergie? Dan zal je ook een groot verschil merken.

Last but not least worden ook virusdeeltjes gevangen in de filter waardoor de kans op covid besmetting vermindert.

 

3. Planten!

Planten op de werkplek zorgen voor een aangename werkomgeving, een hogere luchtvochtigheid, dragen bij aan een positievere gemoedstoestand, leiden tot een betere concentratie, regelen een betere verdeling van temperatuur en zorgen voor minder ziekteverzuim.

In 1989 heeft NASA wetenschappelijk onderzoek gedaan naar planten die ze kunnen gebruiken om de lucht te zuiveren in de International Space Station.

 

Alle kantoorplanten die wij gebruiken zijn door NASA geclassificeerd als de beste lucht zuiverende planten!

4. Goede luchtvochtigheid

Om je thuis of op kantoor prettig te voelen, moet het percentage vocht in de lucht 40 tot 60% zijn.

Dat is het echter niet overal het geval met als gevolgen onder anderen lichamelijk onbehagen, hoofdpijn en concentratieproblemen. Vooral mensen met reumatische klachten en astmapatiënten kunnen veel last van een te hoge of te lage luchtvochtigheid ondervinden. Het is dan ook verstandig om de luchtvochtigheid binnenshuis en op kantoor in de gaten te houden.

Wie zich prettig voelt, leeft beter en presteert immers ook beter. Als bedrijven de luchtvochtigheid in hun kantoren te regelen hebben ze daar zelf ook voordeel van.

Bekijk onze luchtvochtigheid oplossingen.

5. Juiste temperatuur.

Temperatuur heeft grote impact op hoe je je voelt. Productiviteit ligt het hoogste rond de 21 graden.

Te hoge temperaturen kunnen lijden tot hoofdpijn en verminderde concentratie kunnen veroorzaken en, in extreme omstandigheden, kunnen leiden tot misselijkheid en braken. Lage temperaturen daarentegen veroorzaken een verhoogde bloeddruk en bevorderen de ontwikkeling van ziekten.

Meten is weten

De kracht van zuivere lucht voel je. Meten van je huidige luchtkwaliteit is een goede eerste stap is om te zien hoe onzuiver je lucht is.

Wij meten fijnstof, CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. De fijnstof meten we op verschillende niveaus, van grote pollen tot de heel kleine aerosolen. Deze metingen geven een goed beeld van de luchtkwaliteit.

Ben je benieuwd naar de luchtkwaliteit op jouw locatie en wil je graag het verschil zien?

Vraag een zuivere lucht ervaring aan.

Upload Image...